Klettern / Climbing

Kletterkurse finden am Kletterturm draußen statt, Boulderkurse an der Boulderwand in der Turnhalle. Das Klettermaterial wird bis auf Kletterschuhe gestellt. Es empfiehlt sich relativ bald Kletterschuhe anzuschaffen.

Anfängerkurs:
Einführung in die Sicherungstechnik vom Topropeklettern bis zum Vorstieg am Turm.

Fortgeschrittenenkurs:
Klettertechnik, erweiterte Sicherungstechniken;

Voraussetzung Fortgeschrittenenkurs:  eigenständiges sicheres Vorsteigen

Boulderkurse:
Klettertechnik, Konditionstraining

Climbing courses take place on the climbing tower outside, bouldering lessons on the boulder wall in the gym. The climbing material is put on climbing shoes. It is recommended to buy climbing shoes relatively soon.

Beginner Course:
Introduction to safety technology from toprope climbing to climbing the tower.

Advanced Course:
Climbing technique, advanced safety techniques

Prerequisite advanced course: independent safe lead climbing

Boulder Courses:
Climbing technique, condition training

2029Blockkurs AnfängerDi18:30-20:00Kletterturm DSS Erlangen18.10.-29.11.22Georg Berger

für Fördervereinsmitglieder
abgelaufen
2028Blockkurs FortgeschritteneDi17:00-18:30Kletterturm DSS Erlangen18.10.-29.11.22Georg Berger

für Fördervereinsmitglieder
abgelaufen